Otmar Gazzari

Otmar Gazzari

Otmar Gazzari (Cavtat, 20. XII: 1905. – Zagreb, 25. VI. 1981.), šef računovodstva

Otmar Gazzari rođen je 1905. godine u Cavtatu. Osnovnu školu i ispit zrelosti velike Realke završio je u Splitu 1925. godine. Studirao je u Padovi i Beogradu.

Od 1941. godine radio je kao knjigovođa ili šef računovodstva u raznim poduzećima – Pomorska agencija u Splitu, Konzum d. d., Ortopedsko preduzeće „Banija“ u Zagrebu, Medicinski fakultet u Zagrebu, Film, Dalmacija cement, „Naša djeca“, Novinsko-izdavačko preduzeće „Borba“, „Radiator“, Transjug Rijeka itd. Od 1962. godine zapošljava se kao šef računovodstva Više ekonomske škole vanjskotrgovinskog smjera (kasnije na Visokoj školi za vanjsku trgovinu u Zagrebu) gdje ostaje raditi do 1970. godine.

Otmar Gazzari bivši je nogometni vratar Hajduka od 1921. do 1927. godine, nakon čega je nogometnu karijeru nastavio u Italiji, a karijeru je završio u beogradskom BSK. Bavio se i bejzbolom.

(Pripremila: Z. U. B.)

CITIRANJE:

Ekonomski fakultet – Zagreb (2023.), Leksikon Ekonomskog fakulteta – Zagreb: Otmar Gazzari, Zagreb: Ekonomski fakultet, preuzeto [upisati datum preuzimanja] s https://sites.google.com/net.efzg.hr/lef/po%C4%8Detna/abecedarij/g/otmar-gazzari